“Slotten” fra 1972-

banefoto

Klubbens vedtægter kan læses her: Vedtægter Slagelse MX 2013

Klubben er en af Danmarks ældste motorsportsklubber, den er stiftet i 1926 og kunne i 2001 fejre 75 års jubilæum. Det blev gjort med en reception og med et stort MX jubilæumsløb den 13. maj på Slotsbjergbybanen, samme bane hvor klubben også afviklede deres motorløb for første gang i 1977.

Man kan i vores billede arkiver se fotos fra træninger i 1972, i 1977 blev det første løb afviklet, og  I 1979 blev det muligt at købe arealet hvor banen lå, så klubbens medlemmer slog sig sammen og stiftede Slotsbjergbybanen ApS for at kunne skaffe den fornødne kapital og købe arealet (ca.7 HA) hvor klubben og banen ligger i dag.

Banens navn igennem mange år Slotsbjergbybanen, blev fra 2011 ændret til Slagelse Motocross Arena. Navneændringen skyldes bla. de store internationale VM Event som klubben afholder på banen.

Motocross afd. og Slagelse Motocross Arena har hjemsted i Slagelse Kommune.

MSM består udover crossafdelingen også af en speedway afdeling  og en autoafdeling. Klubben er tilsluttet Danmarks motor Union (DMU) og Danmarks Automobil union (DASU),  disse 2 unioner hører hjemme under Danmarks Idræts Forbund (DIF).

Klubbens formål er

  • at danne ramme om udfoldelse af motorsport i dennes forskellige former.
  • at udgøre et bindeled mellem medlemmerne og motorsportens landsdækkende organisationer.
  • at udbrede kendskabet til og forståelsen for motorsporten, såvel hos myndighederne, som i offentligheden i al almindelighed.

Motocross

Motocross er klubbens mest omfattende aktivitet. Der er ca. 150 medlemmer i denne afdeling. Slagelse Motocross Arena er beliggende, ca. 4 km uden for Slagelse.

Foruden den internationale godkendte motocrossbane er der en lille trænings bane til 50cc lav effekt maskiner, parkeringsplads, vaskeplads og klubhus med kantine,trådløst internet samt moderne toilet og bad forhold. Hvert år er Slagelse Motocross Arena vært for 3 til 8 løbs arrangementer, heriblandt altid et SM og et DM løb. I årene  2007- 2011 har MSM hvert år afviklet et VM og EM på Slagelse Motocross Arena.

Trænings muligheder

Der er mulighed for at der kan trænes hele året men dette varigere alt efter hvordan vejr og baneforhold er.
Der kan trænes på banen op til 4 gange pr. uge, fordelt på 2 hverdage 10-18 1 hverdag 10-20.00 samt 3 lørdage 09.00-14.00 pr. måned.

Trænings begræsninger

Der skal holdes lukket 3 sammenhængende uger i skolernes sommerferie.
Der holdes lukket på alle lørdage i skolernes sommerferie
Der skal holdes lukket på alle helligdage.
Der skal holdes lukket i ugen op til løbsarrangementer.

Træninger, samlinger, træningslejre m.m. skal altid og foregår altid under ledelse af DMU uddannede officials.
Der kan kun trænes på banen hvis man har et gyldigt FIM eller DMU MX licens.

Man kan starte med at køre microcross allerede som 2-årig og minicross som 8-årig og maxi som 14-årig.
Se meget mere om motocross på DMU’s hjemmeside.

TV Mediet

Ved store internationale Events som VM og EM klubben har som den eneste i Danmark udover Randers Motorsports Klub (VM 09) sammen med gode og proffesionelle samarbejds partnere som bla. Slagelse Kommune vist MX sporten frem for fornemmeste vis på bla. TV2 Sport, Viasat Sport, Canal Motor

Miljøet

Klubben har siden 2006 arbejdet målrette med at gøre trænings mulighederne for klubbens medlemmer og MX sporten bedre og dette arbejde har resulteret i at klubben i tæt samarbejde med Dansk Akustik Rådgivning har udvikling af en ny og meget mere præcis måle metode som viser fuld og delgas områder på en MX bane metoden er testet og godkendt af Delta, Miljø Ministeriet og ikke mindst Natur og Ankeklage nævnet.

Arbejdet har indtil videre taget 7 år og kostet ca. 250.000 kr…

Eventdage

Klubben afholder eventdage for bla. firmaer, Eventdage som ikke nødvendigsvis tager udgangs på i MX sporten, men altid i disiplinen sammenarbjede, vi kan sætte en dag sammen til både store og små firmaer.
Vi sørger for alt fra start til slut.

Partnere

Dansk Politi

Slagelse Ungdomskole

Dansk Landrover klub

Kriminalforsorgen